PROSJEKTER
VÅRE HOVEDPROSJEKTER
fokuserer på sosial inkludering og bevisstgjøring i innvandrermiljøer. De jobber med likestilling, arrangerer kultursensitive samlivskurs og utdanner «endringsagenter» for å bekjempe skadelige praksiser. Andre prosjekter retter seg mot rasisme, diskriminering, forebygging av rusmisbruk og spilleavhengighet. Kreative metoder som underholdning og samfunnsengasjement er viktige verktøy i deres arbeid.
Samlivskurs er kulturelt sett et «ukjent» fenomen for etiopiere og eritreere.
Etter å ha deltatt på «Godt Samliv» sertifiseringskurs, har stiftelsen arrangert et tilpasset samlivskurs slik at målgruppen (etiopiere og eritreere førstegangsforeldre) skal kunne få nytte av et kultursensitivt samlivskurs på eget språk.
Tiltaket bruker underholdning som en metode til å ta opp vanskelige temaer som rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer på en underholdende og kunstnerisk måte. Tiltaket mobiliserte mange dyktige innvandrere og Nordmenn som tar opp temaet om etnisitet, rasisme, etnosentrisme, fordommer og diskriminering ved å bruke film, musikk, dans, dikt, engasjerende fortellinger og gripende personlige erfaringer osv.
Manglende kunnskap om ulike typer rusmidler blant foreldre med innvandrer -og flyktningbakgrunn er bakgrunnen for prosjektet. De mest kjente rusmidler blant voksne er alkohol og Katt.
Gjennom dialogsamlinger får foreldre muligheter til å lære mer om rusmidler og hvilke tilbud finnes for barn og unge med rusproblemer.
Prosjektet «Dialogarbeid og kompetanseheving» er finansiert av BUFDIR for 2024 og har som hovedmål å styrke dialogen mellom barnevernet og minoritetsbefolkningen, med særlig fokus på innvandrere og flyktninger. Gjennom prosjektet ønsker vi å bidra til utviklingen av barnevernsfeltet ved å dele Stiftelsen RKFs spesialkompetanse innen kultursensitivt og forebyggende arbeid med ansatte og frivillige i sektoren.
Prosjektet «Dialogarbeid og kompetanseheving» er finansiert av BUFDIR for 2024. Let’s Talk About Sex – Ungdom er et dialogbasert prosjekt som tilbyr undervisning om seksuell helse for ungdommer med minoritetsbakgrunn i alderen 15–24 år. Prosjektet gjennomføres i Oslo, Gjøvik og Drammen, og kombinerer undervisning med aktiviteter som bygger opp ungdommenes positive identitet og selvtillit.