ARKIV 2024

  • 21 Des, 2024

21. Dec– Entertainment Education mot rasisme og diskriminering

 

Let’s talk about sex- ungdom! Prosjekt finansiert av Helsedirektoratet

I 2024 har Stiftelsen RKF gjennomført 5 dialog samlinger med etnisk minoritets ungdom i Oslo, Lillestrøm og Gjøvik.

Siste dialogmøte var arrangert i samarbeid med den etiopiske foreningen i Norge.

Rundt 15 ungdommer både jenter og gutter i alderen 15-18 deltok i dialogsamlingen. Dialogsamlingne er en fortsettelse fra sist. Ungdommen har fått tid til å reflektere over temaene vi snakket om sist og fikk velge hvilken del av dialogen som var mest interessant og er relevant i forhold til deres liv. Det var enighet om å snakke mest om å unngå vanskelige «kjærlighetsforhold» fristelser som ungdommen selv vet er skadelig? Ordet integritet var sentralt. Hvordan man skal være ærlig mot seg selv og ta selvstendige avgjørelser. Det å få innsikt i selve handlingen og være klar over konsekvensene som følger.

Vi gikk gjennom enkle eksempler og løsninger og hjelpeapparatet som finnes når ting likevel skjer (tidlig svangerskap og seksuell overførbare sykdommer f. eks) Ungdommen er svært engasjert og ønsker flere slike samlinger. Generelt gode tilbakemeldinger. Alle ønsker dialogsamlingne spennende og ønsker å delta på flere slike arrangementer. Vi nevn t også muligheten for å reise på tur samme og at n heldagskurs bestående av ulike aktiviteter kan arrangeres.

Stiftelsen RKF takker Helsedirektoratet som finansierte prosjektet. Og stor applaus til prosjktleder, tannlege rahel Myklebustsom har mobilisert mange ungdommer og skapte tillitsfull dialog med ungdommene. 👏👏👏👏

Spennende🌼🌼

🌺🎊🎊🎊🎊
God jul og godt nytt år

 
 
  • 14 Nov, 2024

14. Nov– Entertainment Education mot rasisme og diskriminering 

 
14. november, arrangerte Stiftelsen RKF et seminar basert på en prisbelønt film som belyser ulike aspekter av livet til flyktningbarn og ungdom. Arrangementet ble gjennomført i samarbeid med Universitetet i Sørøst Norge i Porsgrunn og samlet omtrent 200 deltakere, hvor flertallet var etnisk norske studenter.
Stiftelsen RKF vil gjerne takke Professor Ketil Eide ved USN for hans innsats med å mobilisere både studenter fra universitetet og eksterne deltakere. Filmen har vekket sterke følelser og engasjement blant deltakerne, da den er basert på sanne historier. Filmvisning er et kraftfullt verktøy for bevisstgjøring om rasisme og diskriminering, og det gir deltakerne muligheten til å forholde seg til tematikken uten å føle seg anklaget eller som en del av et ekskluderende system. Dette har vist seg å fungere optimalt for å sette i gang åpen diskusjon og refleksjon.
Refleksjonsrunden i plenum ble etterfulgt av en panelsamtale med kompetente fagpersoner, inkludert Professor Ketil Eide, Dr. Moses Kuvoame, Kjell Østby og Inger Kjersti Lindvig, ledet av prosjektleder Leoul Mekonen. I løpet av panelsamtalen ble ulike temaer knyttet til årsakene bak rasisme og diskriminering diskutert, samt hva som kan gjøres for å styrke dagens minoritetsbarn og ungdom i å håndtere negative erfaringer på en konstruktiv måte.
Det er verdt å merke seg at dagens helse- og sosialfaglige utdanning ofte berører rasisme og diskriminering i liten grad. Å involvere universitetsstudenter i slike dialogbaserte entertainment education-opplegg er derfor avgjørende for å styrke det antirasistiske arbeidet i høyere utdanning. En stor takk igjen til Professor Ketil Eide for å ha integrert deltakelsen i et obligatorisk opplæringsopplegg.
Prosjektet er finansiert av BUFDIR!
 
  • 23 Okt 2024

23. Oktober 

 
Barnevernet fra A til Å
Dette programmet er utviklet for å gi grundig informasjon om barnevernets rolle, ansvar og hvordan en barnevernssak behandles. Vi tar for oss både rettigheter og plikter i møtet med barnevernet, slik at du som seer kan få en klar forståelse av hvordan systemet fungerer. Målet er å gi praktisk og detaljert innsikt i alle trinnene i en barnevernssak. Programmet er utarbeidet i samarbeid med erfarne barnevernpedagoger med bred kunnskap om alle aspekter av barnevernets arbeid, i tillegg til å være kvalifiserte foreldreveiledere.
Programmet gjennomføres på amharisk, slik at informasjonen blir lett tilgjengelig for det amharisktalende publikummet.
prosjektet er støttet av BUFDIR 2024
 
  • 20 Okt 2024

20. Oktober– Søndagslunsj

mot rasisme og diskriminering

Hvordan kan vi bekjempe rasisme diskriminering
med kunst og kultur?

  • 17 Okt 2024

17. Oktober 

 
En trygg dialog mellom mennesker skaper mangfold og motvirker fordommer og negative holdninger.
Vi hadde et givende, lærerikt og engasjerende dialogmøte med foreldre og lærere på Møhlenpris skole i Bergen. Stiftelsen RKF, i samarbeid med Vestlands Krysskulturelle Brubygger-tjeneste og skolen, arrangerte en foreldre kveld med temaet «Foreldre mot rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer».
Med støtte fra BUFDIR tilbyr stiftelsen lærerike og engasjerende dialogmøter med foreldre. Så langt har vi besøkt over 50 skoler rundt om i Norge.
Vi bekjemper rasisme og diskriminering gjennom dialog. En trygg dialog mellom mennesker styrker mangfold og motvirker fordommer.
Er dette aktuelt for skoler eller foreninger du er en del av? Ta gjerne kontakt med oss!
Netsanet Assefa
netsanet_assefa@hotmail.com
 
  • 13 Okt 2024
Foreldre mot rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer
Stiftelsen RKF takker Erit i Kristiansand og Lakkegata skole i Oslo for en velorganisert dialogkveld om rasisme. Engasjerte deltakere har gitt oss nye perspektiver på temaet.
Neste stopp…
Bergen Møhlenpris skole i samarbeid med Vestlands krysskulturell brubyggertjeneste…. Vi gleder oss. 16.10.2024
Foreldre mot rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer er et prosjekt støttet av BUFDIR
Med disse to arrangementene har vi nå passert 50 dialogmøter om temaet på tre år.
Kontakt oss gjerne dersom vi kan samarbeide om å arrangere en dialogkveld.
Netsanet Assefa.
  • 06 Okt 2024
Stiftelsen RKF ønsker å rette en varm takk til Bergen Kommune, Etat for barnehagen, for et vellykket fagseminar om «Entertainment Education». Seminaret tok for seg flere viktige temaer, spesielt barnehagens rolle i å fremme en positiv etnisk, nasjonal, religiøs og flerkulturell identitet blant barn med etnisk minoritetsbakgrunn. Barnehagen fungerer som en sosial arena som legger grunnlaget for utvikling. I en verden der annerledeshet, hudfarge og etnisitet ofte fører til rasisme og diskriminering, har barnehagen en avgjørende oppgave i å skape en positiv identitet og fremme mangfold og fellesskap mellom minoritetsbarn og etnisk norske barn.
Leoul Mekonen, prosjektleder for «Entertainment Education» mot rasisme og diskriminering, benyttet ulike metoder for å skape bevissthet om hvordan barn ubevisst kan utvikle negative holdninger til egen hudfarge, etnisitet, kultur og religion. Dette skjer når de internaliserer de negative holdningene som finnes i samfunnet og i media.
Barnehage og skole er essensielle arenaer for å bekjempe rasisme og diskriminering, samt for å bygge en sterk, positiv kulturell identitet og stolthet blant barn med minoritetsbakgrunn. Barn begynner allerede i 2-3-årsalderen å forme sine holdninger og blir bevisste på sin annerledeshet. De undrer seg over hvorfor de har ulike hudfarger og kulturelle uttrykksformer. Barnehager og skoler kan systematisk og bevisst arbeide for å skape bedre forståelse for annerledeshet og kulturforskjeller.
Stiftelsen RKF vil takke alle som har bidratt til dette arrangementet, både i planlegging, mobilisering og gjennomføring.
Først og fremst ønsker vi å takke BUFDIR for å finansiere prosjektet «Entertainment Education» mot rasisme. Uten BUFDIRS støtte kunne vi ikke reise rundt i Bergen og holde arrangementer. Vi vil også rette en spesiell takk til de tre fantastiske damene Nina Honningsvåg Træet, Ida Pugerud og Erle Sellevag fra Bergen kommune, Byrådsavdeling for barnehage og skole. Vi vil også takke Daniel Hågglund, som åpnet arrangementet med en inspirerende tale, samt den afrikanske musikeren Abu Adonaba, som bidro til en livlig atmosfære. 
  • 01. okt 2024

1. Okt –Change Agent Kurs Dag 2

 
➡️Stiftelsen RKF, i samarbeid med Menneskerettighetsakademiet, holdt kurs om negativ sosial kontroll for deltakere som ønsker å være endringsagenter i minoritetsmiljøer.
➡️Menneskerettighetsakademiet bidrar mye gjennom sin deltakende pedagogiske metode, som setter i gang dypere refleksjonsprosesser rundt begrepet «frihet». Gruppediskusjoner om ulike aspekter ved å praktisere frihet førte til at vi ble utfordret til å se våre blindsoner, skjulte holdninger, forforståelser og fordommer.
➡️Endring skjer når folk blir utfordret til å komme ut av sin egen komfortsone og sette ord på tanker og fenomener som er vanskelige å snakke om.
Stiftelsen RKF takker Lillian Hjorth og Elsa Samuel fra Menneskerettighets Akademiet MA for deres strålende bidrag og engasjement.
 
  • 26. september 2024

26. September–Dialogkveld

Stiftelsen RKF, i samarbeid med frivilligorganisasjonen FIDA (Forum for Integrering og Dialog Agder), arrangerte en dialogsamling for foreldre med innvandrer- og flyktningbakgrunn. Omtrent 70 personer deltok på dialogseminaret, som omhandlet bruk av rusmidler blant etnisk minoritetsungdom og foreldrenes ansvar for å forebygge rusmisbruk. KORUS Sør bidro til dialogsamlingen ved å holde foredrag om ulike typer rusmidler, deres effekt på menneskekroppen, helse og atferd. Stor applaus 👏👏👏 til Reidar (fra KORUS SØR) for hans tydelige og godt gjennomførte presentasjon med klart og forståelig språk. Stiftelsen RKF og FIDA dekket utgiftene til matservering.
Mange deltakere uttrykte at et slikt opplæringsprogram bør tilbys til alle innvandrere. Flere av deltakerne ga uttrykk for at kunnskapen om rusmidler er mangelfull, og at kommunen eller myndighetene bør sørge for at alle foreldre med innvandrerbakgrunn får opplæring om rusmidler, risikofaktorer som trekker ungdom til rusmidler, og hva foreldre kan gjøre for å forebygge rusrelaterte problemer før barna deres utvikler slike utfordringer.
Deltakerne viste stor engasjement i dialogen, og alle fikk mulighet til å dele sine tanker og refleksjoner. Stiftelsen RKF takker Helsedirektoratet for støtten til rusforebyggende innsats i minoritetsmiljøer. Samlingen lykkes fordi mange personer har bidratt frivillig med å organisere arrangenentet og mobilisere innvandrere. Tusen takk til Sapna Sharma for den strålende innsatsen.
  • 22. september 2024

22. September–Change Agent Kurs 2024

 
 
I dag har stiftelsen RKF startet «Change Agent Kurs» for ressurssterke innvandrere som ønsker å bli «endringsagenter» i minoritetsmiljøer. Dette er et prosjekt finansiert av IMDI. Grunnlaget for tiltaket er handlingsplanen for forebygging av negativ sosial kontroll, æresrelatert vold, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse (FGM).
Hovedsamarbeidspartneren for årets (2024) Change Agent Kurs er den arabiske kvinneforeningen «Kvinne fra A til Å», ledet av Imtithal. Imtithal er en svært viktig endringsagent som har et stort nettverk av ressurssterke innvandrere i Oslo, Akershus og Buskerud fylke. Hun har rekruttert 26 kursdeltakere med ulik nasjonal, utdannings- og yrkesbakgrunn. Ti av dagens kursdeltakere er ICDP-veiledere.
Change Agent Kurs holdes over tre søndager, og kursdeltakerne skal få kunnskap om ulike temaer, blant annet hvordan man kan bruke kultursensitive metoder når man tar opp tabubelagte temaer som psykiske helseproblemer, kvinnelig omskjæring, vold i familien, utfordringer knyttet til barneoppdragelse og konsekvensene av å sende barn til utlandet mot deres vilje.
Deltakerne skal lære om dialogarbeid og viktige egenskaper de trenger for å kunne bli «endringsagenter» i innvandrermiljøer.
På dagens Change Agent Kurs har Eman Hasan fra organisasjonen Tverrkulturell Helseinfo (THI) bidratt med kurs og dialog om kjønnslemlestelse. THI jobber med å gi relevant informasjon og veiledning til kvinner som har blitt utsatt for kjønnslemlestelse.
Stiftelsen RKF takker Tverrkulturell Helseinfo for et flott samarbeid og bidrag til Change Agent Kurset.
May be an image of 4 people and text
 
  • 19  sep 2024

19. september 

 
Stiftelsen RKf har i flere år jobbet med å avlive myter og mistillit overfor barnevernstjenesten i minoritetsmiljøer. Stiftelsen RKF mobiliserer fagpersoner og innflytelsesrike personer i minoritetsmiljøer for å skape riktig forståelse og kunnskap om barnevernet blant innvandrere og flyktninger.
Tewodros Matebe, en barnevernpedagog og familieterapeut, har spilt en stor rolle ved å sette i gang refleksjonsprosesser blant innvandrere slik at de har riktig forståelse av barnevernets roller og ansvar. I september 2024 holdt han dialog om barnevern – myter og realiteter med 40 minoritetskvinner i Drammen i samarbeid med prosjektet Kvinner i Sentrum. Tusen takk til prosjektmedarbeiderne i Kvinner i Sentrum ( Kirkens Bymisjon) for det gode samarbeidet vi har hatt de siste tre årene.
Stiftelsen RKF takker BUFDIR som finansierer tiltaket dialog og kompetanse om barnevernet rettet mot etnisk minoriteter og innvandrere.
  • 12. sep 2024

12. Sep- En dialogkveld i samarbeid med Vestlands Krysskulturelle Brubygger-tjeneste og Vestlands Innvandrerråd.

 
Tema: Foreldre mot rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer. En temakveld som ble beriket med en fersk rapport om rasisme fra Bergen kommune, presentert av forsker Florentino Bulnes, som nyanserte rapportens funn med fokus på etnisitet.
Det ble innledet en viktig dialog om hverdagsrasisme og hvordan foreldre kan bidra til å bekjempe spredningen av negative holdninger. Netsanet la særlig vekt på den usynlige og abstrakte formen for rasisme, og hvordan foreldre, bevisst eller ubevisst, overfører slike holdninger til sine barn.
Representanter fra Vestlands Innvandrerråd og Vestlands Krysskulturelle Brubygger-tjeneste bidro med nyanserte synspunkter i dialogen, noe som gjorde møtet enda mer verdifullt.
Stiftelsen RKF har mottatt midler fra BUDIR for å arrangere temakvelder for foreldre, enten på skoler eller i andre sammenhenger. Interesserte skoler, FAU og foreninger kan ta kontakt med stiftelsen for mer informasjon.
  • 13. August  2024

25. August. 

Stiftelsen RKF gjennomførte «Change Agent Kurs» ved Arendal Rådhus 2. og 3. september 2024. Nishi Asdal, seniorrådgiver ved Kulturnettverket i Arendal, har spilt en betydelig rolle i rekrutteringen av 23 ildsjeler og interesserte som ønsker å være endringsagenter.**
➡️Change Agent Kurs er et prosjekt finansiert av IMDI, med formål å styrke dialogbasert forebyggende arbeid rettet mot innvandrere og minoritetsmiljøer, med fokus på tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og negativ sosial kontroll.
➡️Kurset, utviklet av Stiftelsen RKF, berører flere temaer som er relevante for forebyggende arbeid. Tvangsekteskap, negativ sosial kontroll og kjønnslemlestelse kan ikke forstås uten en dypere innsikt i:**
1. Kulturens betydning i menneskers liv.
2. Tanker, oppfatninger og intensjoner bak tradisjonelle praksiser.
3. Hva det vil si å være kultursensitiv i dialogarbeid.
4. Barneoppdragelse og foreldreskapspraksiser bak tradisjoner som tvangsekteskap og negativ sosial kontroll.
5. Hvordan migrasjon påvirker individer og familier i et nytt land.
6. Hvordan skape dialog og engasjement rundt tabubelagte temaer uten at målgruppen føler seg provosert og stigmatisert.
7. Utfordringer foreldre med innvandrer- og flyktningbakgrunn opplever i Norge i lys av barneoppdragelse og foreldreskap.
➡️Stiftelsen RKF takker Nishi Asdal og Madeleine Annonsen for organiseringen av kursdagene, inkludert lokaler, teknisk utstyr og matservering, som bidro til at de to kursdagene ble gjennomført på en vellykket måte.**
➡️Stiftelsen RKF vil også takke ordfører i Arendal kommune, Robert Cornels Nordli, og andre ledere i sektoren for kulturnettverket og inkludering for deres støtte til gjennomføringen av «Change Agent Kurset».**
➡️Til slutt, en stor applaus til de frivillige kursdeltakerne som viste stort engasjement og aktiv deltakelse under de to dagene.**
➡️Stiftelsen har et stort ønske om å fortsette samarbeidet med kulturnettverket i Arendal kommune i de kommende årene.**
 
 
 
  • 04. September  2024

04. September 

Jeg vil takke Den pakistanske foreningen i Skedsmo på vegne av Stiftelsen RKF for en dialogsamling arrangert i dag i Lillestrøm. Fahim Na har mobilisert både pakistanere og kurdiske flyktninger som bor spredt i Lillestrøm og nærliggende kommuner. Vi har reflektert over flere temaer knyttet til familielivets betydning i lys av:
▶️ psykisk helse, særlig hos barn og ungdommer
➡️ barneoppdragelses praksis og barnets skolegang
➡️ negativ sosial kontroll og skolefrafall
➡️ utvikling av risikoatferd som rus og kriminalitet
➡️ kunnskap om rusmidler og symptomer blant ungdom
➡️ foreldres ansvar for å beskytte sine barn og ungdom tidlig, og hvordan å støtte barn og ungdom som er i risikosonen.
Jeg er imponert over et publikum som var engasjert og deltok aktivt i dialogen preget av tillitsfulle relasjoner og konstruktive diskusjoner.
Tusen hjertelig takk til Fahim Na , styret og de frivillige som tok ansvar for barnepass mens foreldre deltok aktiv i dialogen. 👏👏👏👏👏
 
 
 
  • 13. August  2024

13. August. Juni

Stiftelsen RKF hadde et flott dialogseminar hos Oppegård Rådhuset, arrangert av Stiftelsen RKF. Dialogseminaret holdes med innvandrere og flyktninger som er på kvalifiseringstiltak.Temaene som ble diskutert inkluderte
➡️familieliv i eksil, barneoppdragelse, foreldreskap,
➡️forebygging av rusmisbruk blant ungdommer og ➡️betydningen av likestilling i familielivet.
Det var inspirerende å se at ca. 30 deltakere med ulik bakgrunn og språk var til stede, og vi benyttet tolker for å sikre god kommunikasjon. En stor takk til Lobna Khatoon Hussaini og Destina fra Nordre Follo kvalifiseringssenter – voksenopplæring og flyktningtjeneste for å ha stått bak arrangementet og mobilisert deltakere fra Eritrea, Syria, Afghanistan og Nepal.
Takk til alle som deltok og bidro til en meningsfull og lærerik diskusjon! ✨🌍
  • 28. Juni 2024

28. Juni

Stor takk til Somalisk Kvinneforening for å ha samlet ca. 35 kvinner som ønsker å delta i dialogseminar om to viktige temaer.
➡️Det første temaet omhandler tvangsutsendelse av barn til utlandet – årsaker og negative konsekvenser. Mødrene som deltok stilte mange spørsmål om hvordan og hvor man kan søke hjelp tidligere fra hjelpeapparatet før de tar en så alvorlig beslutning. Hvor kan de henvende seg for hjelp istedenfor å sende barna til utlandet i håp om å unngå risiko?
➡️Det andre temaet var negativ sosial kontroll – hva er det egentlig? Foreldre sliter ofte med å skille mellom negativ sosial kontroll og akseptabel grensesetting. Stiftelsen RKF har lang erfaring med å veilede foreldre i viktigheten av grensesetting og hvordan unngå negativ sosial kontroll som kan hemme barnas utvikling og deltakelse i samfunnet.
➡️Somalisk Kvinneforening har skapt tillit med deltakerne slik at de føler seg trygge til å uttrykke sine tanker og meninger om oppdragelse.
Jeg trodde deltakerne ville kjede seg etter to timers dialog uten pause, men de ba om mer tid sammen med meg. Jeg fortsatte dialogen mens de spiste middag.
Det var så givende og oppfriskende å se deltakernes engasjement og interesse for mer dialog.
Takk til alle som bidro til en vellykket dialogkveld med god mat! Og Takk til IMDI som støtter Stiftelsen RKF innsats i forebygging av negativ sosialkontroll, tvangsekteskap og æresrelatert vold.

  • 08. Juni 2024

08. Juni- Dialogsamlingen lørdag 8. juni 2024

Stiftelsen RKF arrangerte et dialogseminar med 30 deltakere med afrikansk bakgrunn ved Den Frie Evangeliske Forsamling i Drammen. Seminaret ble ledet av prosjektleder Leoul Mekonen og prosjektmedarbeider Emmel Israel, som hadde mobilisert deltakere fra Drammen, nærliggende kommuner, Kongsberg, Tønsberg og Mjøndal.
Leoul innledet dialogen med temaet «barn som sendes til utlandet mot sin vilje». Han delte sine erfaringer og kunnskap fra rapporten «Den var ikke bare ferie», noe som åpnet opp for diskusjon om minoritetsforeldres bekymringer i Norge, spesielt med tanke på ubeskyttet sex og uønskede svangerskap blant jenter, rusmiddelbruk blant barn og ungdom, ungdom som havner i dårlige miljøer (kriminalitet), osv. Deltakerne diskuterte årsakene til negativ sosial kontroll og hvordan foreldre kan veilede sine barn uten å bruke tvang, vold, trussler eller negativ sosialkontroll.
I den neste delen av dialogsamlingen deltok Emem Israel, en barnevernpedagog med lang erfaring fra barnevernet. Hun tok utgangspunkt i barnevernets formålsparagraf for å avlive misoppfatninger og myter om barnevernet. Hun forklarte grundig hvert begrep i formålsparagrafen ved hjelp av konkrete eksempler, og klargjorde begrepene «forhold som skader barnets helse og utvikling», «i rett tid» og «kjærlighet, omsorg og forståelse».
Diskusjonen om barnevernet fikk deltakerne til å sammenligne barneoppdragelsespraksisen i sine hjemland med utfordringene de møter i Norge, for eksempel hvordan man skal kommunisere krav og grenser til barn, og hvordan foreldre kan hjelpe barna med å regulere følelsene sine. Emem illustrerte viktigheten av å søke hjelp fra barnevernet når foreldre står overfor vanskeligheter i oppdragelsen, og poengterte at det er bedre å be om hjelp enn å la situasjonen eskalere.
Seminaret skulle egentlig vare fra kl. 17 til 20, men på grunn av stor entusiasme og gruppearbeid ble det forlenget til kl. 21. Afrikanere viser seg å være fleksible når det gjelder tid, og det var flott å se! 😊
  • 01. June 2024

05. June

Leoul Mekonen

Å møte pasienter og pårørende er generelt vanskelig og utfordrende oppgave for en hver helsepersonell som jobber i palliativ omsorg. Utfordringen blir enda høyere når helsepersonell møter pasienter og pårørende som har forskjellige livserfaringer, tro, verdisystemer, religioner, språk og oppfatninger av helsevesenet. Kulturkompetanse og kultursensitivitet er viktig for å takle utfordringer på en hensiktsmessige måte samt for å tilby tilpasset omsorg som tar utgangspunkt i pasient og familiens behov og ønsker. Dette er spesielt viktig når omsorg ved livets slutt er nødvendig i barndommen.
Selv om forskning rundt palliativ omsorg og kultur ikke er tilstrekkelig; en god del forskning og erfaring viser at kultur og religion har implikasjoner i palliasjon der smertelindring og forbedring av livskvalitet er sentrale oppgaver i behandlingen
Jeg er en av foredragsholdere ved kommende Barnepalliasjon konferanse som holdes 6-7 juni i Gardermoen. https://fagfokus.no/konferanser/barnepalliasjonskonferansen/
No photo description available.
 
 
 
  • 01. June 2024

01. June- Dialogsamling med ekstremt god arabisk/Tyrkisk mat!

Leoul Mekonen
I dag, lørdag 1. juni 2024, arrangerte Stiftelsen RKF et dialogseminar med 24 kvinner med innvandrerbakgrunn i Lillestrøm. Med støtte fra Bufdir organiserte stiftelsen RKF en dialogsamling med arabisktalende kvinner i samarbeid med organisasjonen Kvinner fra A-Å. Temaet for dialogen var utfordringer knyttet til barneoppdragelse og kunnskap om barneverntjenestens rolle og ansvar.
Den norske barnevernpedagogen Marianne( en frivillig), som hadde tidligere jobbet i barnevernet i 12 år, deltok på samlingen for å besvare spørsmål fra deltakerne. Prosjektleder Leoul Mekonen fra Stiftelsen RKF og Marianne diskuterte flere temaer knyttet til barnevern og utfordringer minoritetsforeldre møter i barneoppdragelsen.
En vel artikulert ungdomsleder var også invitert til å holde innlegg til foreldrene om hva hun observerer blant minoritetsbarn og ungdom. Hun snakket ærlig og åpent om ulike forhold som preger dagens flerkulturell ungdom. Hun brukte seg selv som et eksempel- hva vil set si å ha flerkulturell oppvekst og manglende forståelse og lydhørhet hun observerer blant en del minoritetsforeldre. Hun er også like kritisk mot samfunnet som ikke tilbyr noe positivt for ungdom som trenger meningsful aktivitet.
Målet med prosjektet er å formidle viktig og nyansert kunnskap til innvandrerbefolkningen om barnevern og barneoppdragelse. Dialogsamlingen ble holdt ved Husebylåven i Lillestrøm. Deltakerne kom fra Eritrea, Palestina, Irak, Marokko, Sudan, Syria, Togo og Tunisia. Kunnskap dannes best gjennom kollektiv refleksjon og erfaringsutveksling. Tusen takk til Imtithal som organiserte samlingen, matservering og skaffet en moderne lokal med teknisk utstyr.
Lærerikt samling!
Dialogsamlingen fortsetter , nestegang inviterer vi aktører som har ansvar for barn og unge i kommunene Skjetten, Lillestrøm, Lørenskog, Jessheiim osv .
 
 
 
  • 29. Mai 2024

29. Mai 

 
Stiftelsen RKF vil takke Ås læringssenter og den lokale barneverntjenesten i Ås kommune for et fantastisk dialogseminar holdt med rundt 140 personer med innvandrer- og flyktningbakgrunn. Dialogseminaret ble holdt ved Rådhuset i Ås, og deltakerne viste stor interesse, selv om seminaret foregikk med tolk. Ås opplæringssenter hadde mobilisert 6 tolker som formidlet kunnskap og informasjon på 6 ulike språk. Hovedtemaet for dialogseminaret var barneoppdragelse i eksil og det norske barnevernet.
Stiftelsen RKF, med støtte fra BUFDIR, sprer kunnskap om barnevernet og barneoppdragelse i minoritetsmiljøer. Å motvirke myter og formidle et nyansert og riktig bilde av barnevernet er viktig for å endre innvandreres negative og feilaktige oppfatninger. Stiftelsen RKF ønsker å samarbeide med trossamfunn, innvandrerorganisasjoner, frivillige organisasjoner og andre instanser som driver forebyggende arbeid rettet mot innvandrere.
 
  • 25. Mai 2024

25. Mai- Rapport fra dialogkonferansen på Åsarbeidskirke

 
Lørdag 25. mai 2024
Stiftelsen RKF, i samarbeid med den etiopiske ortodokse kirke, arrangerte en dialogkonferanse om foreldres rolle og ansvar knyttet til forebygging av uønskede tilstander blant barn og ungdom. Over 180 foreldre fra ulike kommuner i Telemark, Innlandet, Viken og Østfold deltok på konferansen.
En rekke temaer ble diskutert under dialogkonferansen. Et av hovedtemaene var forebygging av bruk av rusmidler blant barn og ungdom, med fokus på risikofaktorer knyttet til familieliv, kommunikasjon mellom foreldre og barn, emosjonell uttrykk og regulering, samt betydningen av å ivareta barn og ungdoms emosjoner i oppdragelsen.
Forskjellige foredragsholdere bidro med sine perspektiver på forebyggende arbeid rettet mot barn og ungdom. En av foredragsholderne var professor Teklu Abate Bekele (PhD), som er førsteamanuensis i International and Comparative Education ved American University in Cairo. Bekele har tidligere jobbet som foredragsholder og forsker ved Universitetet i Oslo.
Forstander Mesfin fra den etiopiske ortodokse kirken i Belgia holdt også et foredrag om spirituell utvikling i dagliglivet, og betydningen av å være motstandsdyktig mot fristelser og skadelige handlinger basert på bibelsk lære. Han brukte bibelske konsepter som metaforer for å belyse relasjonen mellom foreldre og barn. Vi retter en stor takk til Forstander Mesfin for hans bidrag til dialogkonferansen, og for å styrke budskapet om utviklende barneoppdragelse og foreldreskap ved å anvende bibelske og teologiske konsepter.
  • 26.Mars 2024

23. April

Stiftelsen RKF har gjennomført en dialogsamling med 160 personer med innvandrerbakgrunn. Tema var bruk av rusmidler blant barn og ungdom med innvandrerbakgrunn- Hva er foreldres rolle og ansvar i forebyggende arbeid. Ås læringssenter har mobilisert 160 deltakere som bor spredt i Follo område, Ås, Moss, Frogn, Nesodden og Drøbak. Deltakerne var stort sett flyktninger og innvandrere fra Ukraina, Tyrkia, Luteina, Russland, Syria, Afghanistan, Eritrea og Nepal.
No photo description available.
  • 26.Mars 2024

26. Mars

The Urban Legend!
Ekstraordinær Antirasistisk innsats!
Av Leoul Mekonen
Jeg ønsker å takke Frelsesarmeen for den flotte arrangementet de holdt på Grønland i dag for barn og ungdom. Hovedgjestene og foredragsholderen var skaperen av den actionfylte tegneserien «The Urban Legend», Josef Yohannes.
Josef Yohannes, den norsk-eritreiske mannen, har gjort historie ved å skape en svart, afrikansk superhelt som spiller en viktig rolle i å skape et positivt forbilde for dagens barn og ungdom!
Forfatter Josef Yohannes ble tildelt Oslo kommunes OXLO-pris i 2021 for sin spesielle innsats for å fremme mangfold og inkludering, og mot hat, fordommer og diskriminering.
Jeg er heldig som fikk muligheten til å høre om hans ekstraordinære innsats som har fått stor oppmerksomhet i USA, Brasil, Norge og mange afrikanske og Asiatisk land.
Jeg så hvordan han fanget oppmerksomheten til barn og ungdom under arrangementet. Han vil etterlate et stort inntrykk i deres tanker og hjerter. Han er et godt forbilde for dagens ungdom, spesielt de med etnisk minoritetsbakgrunn.
Han er den rette personen for prosjektet jeg jobber med gjennom den frivillige organisasjonen Stiftelsen RKF Hans verk er et godt eksempel på metodikken jeg bruker i anti-rasistisk arbeid: Entertainment Education mot rasisme og diskriminering.
Min kjære venn Wolela Haile og jeg kunne ikke være mer stolte av å finne en eritreisk bror med ekstraordinært talent og innsats!
Tusen takk, Heidi Kristine Heidi Kristine Jørgensen! Jeg håper vi kan arrangere lignende arrangementer kanskje i august eller september.
👏👏👏👏👏
 
  • 06. feb 2024

19. Mars

🌈 Ønsker Du en Inkluderende Skole og Et Rasismefritt Miljø?
Invitasjon til Samarbeid: Foreldre mot Rasisme, Diskriminering og Hatefulle Ytringer 🌈
🔹 Om Prosjektet:
Stiftelsen RKF er stolt over å kunngjøre vårt engasjement i kampen mot rasisme, diskriminering, og hatefulle ytringer, med støtte fra BUFDIR. Vi har initiert et prosjekt rettet mot foreldre ved barneskoler og ungdomsskoler for å øke bevisstheten og kunnskapen om disse viktige samfunnsutfordringene.
🔹 Målet:
Vårt mål er å utruste foreldre med verktøy og kunnskap for å identifisere, forebygge, og håndtere rasisme og diskriminering, og bidra til å forme et mer inkluderende samfunn. Prosjektet byr på en kombinasjon av teoretisk innsikt og praktiske råd, presentert gjennom engasjerende dialog og refleksjon.
🔹 Gjennomføring:
Varighet: 1,5-2 timer. Presentasjonen deles inn i to deler – en teoretisk gjennomgang etterfulgt av en organisert dialog. Dette formatet inviterer til refleksjon og gir rom for foreldre å dele erfaringer og utfordringer.
🔹 Vår Foredragsholder:
Netsanet Assefa, en engasjert familieveileder og foredragsholder ved Stiftelsen RKF, bringer sin rike erfaring og personlige innsikt til prosjektet. Med direkte erfaring fra eget familieliv, adresserer Netsanet relevante utfordringer og løsninger.
🔹 Din Rolle:
Vi inviterer skoler til å bli en del av dette viktige initiativet. Gjennom samarbeid kan vi tilby dette programmet på foreldremøter eller andre relevante samlinger. Bli med oss for å styrke barnas fremtid og bygge et samfunn fritt fra fordommer.
🌟 Kostnadsfritt Program med Servering:
Deltagelse i dette programmet er helt kostnadsfritt for skoler og deltakere. Stiftelsen RKF dekker alle omkostninger, inkludert en lett servering, for å gjøre samlingene både lærerike og hyggelige. Vi forstår viktigheten av et godt måltid for å skape en innbydende atmosfære for åpne samtaler.
🤝 Samarbeid med FAU:
Vi verdsetter høyt rollen som FAU spiller i skolemiljøet og ønsker å samarbeide for å skreddersy en temakveld som møter deres behov og interesser. Gjennom samarbeid med FAU kan vi sammen utforme en kveld som ikke bare adresserer viktige temaer, men også styrker fellesskapsfølelsen.
🔹 Suksesshistorier:
Prosjektet har mottatt positiv tilbakemelding fra 40 skoler i blant annet Oslo, Lillestrøm, Hamar, Stavanger, og Drammen. Vi ser frem til å utvide vår rekkevidde og fortsette å gjøre en forskjell.
📣 Interessert?
For mer informasjon eller for å initiere et samarbeid, ta kontakt med oss via stiftelsenrkf@gmail.com, netsanet_assefa@hotmail.com, eller ring 98619720.
La oss sammen arbeide for en fremtid hvor alle barn vokser opp i et samfunn preget av forståelse, respekt, og likeverd.
 
 
  • 06. feb 2024

06. feb

Stiftelsen RKF har bidratt ved markering av den internasjonal dagen mot kjønnslemlestelse / kvinnelig omskjæring NKVTS arrangerte.
Vi må alle stå sammen både for å stoppe videreføring av denne skadelige praksisen, og støtte og hjelpe de som allerede er utsatt.
Skrevet av Elise Johansen Forsker I Elise Johansen ved NKVTS.
 
Det er viktig å styrke og videreføre tverrfaglig innsats for forebygging, avverging og helsehjelp til utsatte for kjønnslemlestelse som bygger på berørtes egne stemmer. Med alt som skjer i verden i dag, må vi passe på at temaet ikke glemmes eller fortrenges.
 
Årets markering av den internasjonale dagen mot kjønnslemlestelse er dedikert til å markere at Hennes stemme er viktig – hennes stemme, hennes fremtid. Dette for å markere betydningen av den innsatsen som gjøres av berørte selv.
 
  • 06 februar 2024

kontakt oss

Send oss gjerne epost For eventuelle henvendelser eller spørsmål